Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Τιμώντας αυτούς που πρέπει να τιμώνται
       Την ώρα που κάποιοι στην πρωτεύουσα αναλίσκονται σε ανόητα πανηγυράκια και στήνουν μνημεία για να περνάει η ώρα, (τύπου ΕΡΤ ας πούμε), εμείς,  σε μια πολύ λιγότερο διαφημισμένη εκδήλωση,  τιμήσαμε  τους δικούς μας ανθρώπους, που έπεσαν πάνω στο καθήκον.  Αυτούς που πρέπει να τιμώνται και σ΄αυτούς που αξίζει να ανεγείρονται μνημεία προς τιμήν τους . 
        Στο Σαραντάπορο Λαρίσσης έγιναν σήμερα (3/7), τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ελικοπτέρου "Χιούι"  που κατέπεσε την 19η Απριλίου. Παρόντες οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, οι οποίοι έκαναν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, ο Διοικητής Στρατιάς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι οικογένειες των θυμάτων, συνάδελφοι εν ενεργεία και αποστρατεία των αθάνατων νεκρών  Υποστρατήγου  Ιωάννη Τζανιδάκη,  Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή (προαχθέντες όλοι στο βαθμό του Αντιστρατήγου μετά θάνατον). 

       Σημαντική ήταν η εκπροσώπιση της τάξης μας (1984,  συμμαθητές του Στρατηγού Τζανιδάκη). Εκ μέρους της τάξης μας, στέφανο κατέθεσε ο Διοικητής της ΣΣΕ, υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. 

Γιάννης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου